Friday Night Out | North Sea Jazz Club

Friday Night Out! Een complete avond uit met live muziek, borrel, diner en dansen op groovy tunes. Direct uit je werk met collega’s en vrienden het weekend kickstarten in de North Sea Jazz Club.

VOORPROGRAMMA

Voorafgaand aan het concert van huisband The Fresh Cuts en hun gastartiesten speelt er een jazztrio tijdens het diner.

HOOFDPROGRAMMA

THE FRESH CUTS
Zonder The Fresh Cuts geen Friday Night Out. De club is inmiddels hun tweede huis. Bas van der Wal (gitaar), Alexander van Popta (toetsen), Salle de Jonge (drums) en Hugo den Oudsten (basgitaar) spelen met menig soloartiest. Maar The Fresh Cuts is veel meer dan een begeleidingsband: met hun muzikaliteit zetten ze letterlijk de toon. En ook vanavond nodigen zij een aantal gastartiesten uit voor live muziek.

JENNIE LENA
Zo neemt zangeres Jennie Lena een aantal songs voor haar rekening. Deze dame verzorgde het voorprogramma van Joss Stone en schopte het tot de finale van The Voice. “Ik krijg van haar stem een brok in m’n keel. Ze is vocaal zo ‘on point’, daar valt niet mee te fokken” – Anouk

IVAN PEROTI
Ivan Peroti was zanger van de boy band Sat-R-Day, is nog steeds de zanger van Sven Hammond en is momenteel bekend door zijn deelname aan The Voice of Holland. De soulman kan niet alleen zingen, maar is ook een ervaren schrijver. Zo schreef hij songs voor Ben Saunders, Shary-An en dance producer Funkerman.

FRANK MONTIS
Frank Montis is de toetsenist van o.a. Gare du Nord, Licks & Brains, Laura Vane & The Vipertones en zijn eigen project DelMontis! Behalve een meester op de keys is hij ook een zanger met zelfgeschreven funky songs. Voor het eerst als gastartiest tijdens de Friday Night Out:

“Er zijn hoorbare overeenkomsten met artiesten als Michael Franks, Steely Dan en Jamiroquai, maar dat moet vooral als een compliment worden opgevat” – Jazzism (over DelMontis)

 

DANSEN

Het tweede gedeelte van Friday Night Out is ideaal voor bezoekers die komen om te dansen. Na het optreden van The Fresh Cuts en special guests draait The Groove Supplier tot in de late uurtjes de lekkerste soul, funk, latin en disco classics. Van Michael Jackson tot Earth, Wind & Fire en James Brown, stilstaan is geen optie. Hiervoor is een danskaart te koop. Bezoekers die al binnen zijn mogen blijven.