Desperado | Scarbee’s EP-88

Een week of anderhalf voordat Glenn Frey overleed nam ik, uit puur jeugdsentiment, een versie op van zijn Desperado (The Eagles) waarbij ik gebruik maakte van de Synthogy’s American D (Ivory II) VST. Een aantal weken geleden kwam de EP-88 van Scarbee uit; een fantastische Rhodes emulatie. Verreweg de best Rhodes plug-in die ik ooit gehoord heb. Hij klinkt niet alleen zeer realistisch maar hij voelt en speelt ook als zo. Ik had al een aantal plugins van Thomas Skarbye en die klinken allemaal even realistisch, maar met de EP-88 heeft hij de lat nog hoger gelegd. Ik ben benieuwd wat we in de toekomst nog van hem kunnen verwachten.

De tijd waarin plugins vooral functioneel waren voor het maken van demo’s, maar waarbij de inspiratie meestal achterwege bleef, is voorbij. De EP-88 is voor mij echt een inspirerend instrument, waar ik vaak naar grijp als ik zin heb om zomaar wat te spelen.

In het geval van deze video heb ik dezelfde video gebruikt als die ik al had, maar heb ik de American D gewoon vervangen door de EP-88 om te zien/horen wat dat zou doen. Ik ben verbluft over het resultaat.

Voor meer informatie over de EP-88 kun je terecht op www.scarbee.com¬†waar je mij overigens ook onder de ‘Featured Artists’ kan vinden. Thomas zijn slogan ‘ the sound of passion ‘ vind ik zijn producten eer aan doen en ik ben in dat licht dan ook trots dat ik bij zijn artiesten vermeld sta.