video: griffin’ around – frank montis & marc schenk

Ik luister al zo’n beetje mijn hele leven af en aan naar Jimmy McGriff. Ik zag hem live samen met grootmeester Jimmy Smith op het North Sea Jazzfestival toen ik nog heel jong was. Ik denk dat mijn manier van spelen behoorlijk beïnvloed is door beiden. Niet dat ik me met mijn 2 helden wil vergelijken, maar ze hebben zeker een behoorlijk vinger in mijn muzikale pap gehad. Ik hield van het grillige van Jimmy Smith, zijn bijna agressieve manier van spelen. De heerlijke timing van Jimmy McGriff en zijn ‘less is more’-manier van spelen heb ik altijd als muzikaal mantra gehad, al is mijn karakter ook wat grillig, dus dat hoor je wellicht ook terug in mijn spel.

Het themaatje van deze blues en de manier van spelen is geïnspireerd door McGriff. Ik speel ook wel eens een ‘Hammondstandard’ van een hammondheld Jack McDuff, getiteld Duffin’ Around, dus vandaar dat ik deze Griffin Around heb genoemd.

Sinds 2 jaar werk ik bij The Music Alliance, een groothandel in muziekinstrumenten, accessoires en onderdelen. Ik ben daar verantwoordelijk voor een stukje marketing, maar ook voor de productvideo’s. Ik probeer de instrumenten te koppelen aan muziek, en zo ben ik begonnen met artiesten uitnodigen en proberen we daar een klein studiootje te bouwen om video en audio degelijk vast te kunnen leggen. Zo af en toe nodig ik zelf mensen uit om wat te jammen en wat op te nemen. Daaruit volgde eerder een video met drummer Marc Schenk ( The Masquerade is Over ) en we besloten dit vaker te doen.

Enjoy